Partiumi körút

Belső-Erdélyi és partiumi körúton vett részt a Magyar Polgári Párt országos elnöksége. A Szász Jenő pártelnök vezette delegáció a közelgő önkormányzati választások előtti helyzet értékelése és a választási előkészületek jegyében vett részt Szilágy, Máramaros, Szatmár és Bihar megyék küldöttgyűlésein.

 

A Zilahon, Koltón, Szatmárnémetiben és Székelyhídon lezajlott találkozókon kidolgozták a jelöltállítási kritériumokat és a választási stratégiát. Tekintettel a Partium és Belső-Erdély sajátos helyzetére, az etnikai arányok változatos megoszlására, ezen a vidéken a párt településenként más és más stratégiát követ. Az MPP minden olyan településen, ahol a választás szabadságának biztosítása nem veszélyezteti a magyar érdek képviseletét saját jelöltet és listát állít. Az interetnikus környezetben az MPP a megegyezést szorgalmazza, elsősorban a jobboldali, nemzeti erők összefogása révén. A Magyar Polgári Párt mind a négy megye esetében a megyei önkormányzati helyeket is megcélozza, ennek érdekében pedig megyei tanácsosi listával és lehetőleg önálló megyei tanácselnök jelölttel lesz jelen.

 

Szász Jenő a körutat értékelve kifejtette: összességében mindenhol előre léptünk, valós reményeink vannak a négy évvel ezelőtti eredményeknél jobbat elérni a júniusi választások alkalmával. Az együttműködés kapcsán pedig megismételte: az erdélyi nemzeti jobboldal valós alternatívát biztosít az RMDSZ uralta politikai palettán. Az összefogás érdekében az MPP kompromisszumkész, hiszen a fontos nemzeti ügyek érdekében „mindenkinek félre kell tennie a személyes sérelmeit”.

 

 

 

 

A Magyar Polgári Párt Sajtóirodája

Címkék: , ,