Partiumi farsangi bált szerveztek

Partiumi farsangi bált szerveztek
Nagyvárad – Szombat este a nagyváradi Ady Endre Kulturális Központban farsangi bált szervezett a Partium Alapítvány és a Bihar megyei RMDSZ. Több mint kétszáz személy vett részt a rangos rendezvényen.  

Az este hét órakor kezdődő farsangi bálra érkező vendégeket a házigazdák nevében Lakatos Péter, dr. Földes Béla és Szabó Ödön köszöntötte pezsgővel, munkatársaik pedig arról gondoskodtak, hogy mindenki megtalálja névre szóló helyét. Akik úgy gondolták, a meghívóhoz csatolt szelvényt koktélra válthatták, hogy aztán a díszteremben levő, illetve a folyósókra kihelyezett asztaloknál helyet foglalva tárgyalják meg a világ dolgait. Nyolc óra előtt néhány perccel Lakatos Péter alapítványi elnök köszöntötte az egybegyűlteket. “A lényeg, hogy ismét sikerült megszervezni ezt a bált, az egyetlenegy dolog, amit sajnálni lehet az az, hogy közel félszázan már nem fértek ide be, pedig igényeltek meghívót. Reméljük, hogy eljön majd az idő, amikor a sportcsarnokban tudunk majd ilyen bálokat rendezni. Természetesen a szórakozáshoz sok mindenre szükség van, reméljük, hogy úgy az ételek és az italok, mint a mai program elnyerik majd a tetszésüket, én nagyon örömteli együttlétet kivánok mindenkinek”, fogalmazott a politikus.

Változatos program

Az üdvözlő szavak után az operettslágereké volt a főszerep: Tarján Pál és Dancs Annamari olyan népszerű és közismert dalokat énekelt, mint a Szép város Kolozsvár vagy a Hajmási Péter, Hajmási Pál kezdetű melódiák. A körülbelül egyórás koncertet az ízlelőbimbók kényeztetése követte: a fél svédasztalos típusú vacsorán a vendégek önmagukat szolgálták ki, az asztalokat pedig a pincérek szedték le. A gasztronómiai élményt újabb audiovizuális intermezzo váltotta: a Tóth Noémi által felkészített Mini Fever Dance csoport szórakoztatta latin- amerikai táncokkal a megjelenteket, s mivel egy igazi bál mit sem ért nyitótánc nélkül, a hagyományokhoz híven Biró Rozália alpolgármesternek és dr. Pete István szenátor táncolta el a nagyvilági esemény első keringőjét. Ezután természetesen a többiek is bekapcsolódtak a táncba, s akik úgy gondolták, akár hajnalig rophatták a Koktél együttes zenéjére.

 

Ciucur L. Antonius

 

Címkék: ,