Párosan szép a váradi aranyérem

Ismét váradi aranyéremnek – 1985, 1986 és 2007 után immár negyedik alkalommal – örvendezhetnek a vízilabdázás (és nem csak!) szerelmesei, hiszen negyedszer lett bajnok váradi vízilabdacsapat.

A vízilabda Szuperliga harmadik rájátszásos tornájának már a legelején bajnokként ünnepelhetjük a Nagyváradi Leonardo VSK vízilabda-együttest, miután a Steaua elleni első mérkőzésen diadalmaskodva, behozhatatlan előnyre tett szert az őt üldöző Bukaresti Dinamo előtt. A régi fedett uszoda bejáratát díszítő márvány névtáblák mellé most újabb kerülhet, a mai vízilabdázók nevével, hogy akárcsak a 23 év előtti bajnokokat, őket se feledje az utókor. Íme, kik harcolták ki a negyedik fényesen csillogó bajnoki érmet: Kuna, Barát – kapusok, Baidoc, Dunca, Kádár, Georgescu, Tarnoveţchi, Ridzyk, Ungureanu, Haşaş, Zentai, A. Creţu, Mălai – mezőnyjátékosok.

Olvasók mondták

Olvasóink közül sokan máris gratuláltak a sikerhez, s a dicsérő sorok közül most csak kettőt választottunk ki: „Hajrá fiúk, csak így tovább. Gratulálok és további hasonló sikereket kívánok!” (Pista Szatmárnémetiből). „Bravó fiúk! Szép volt. Nagy szó a fővárosiak ellen kétszer egymás után bajnokságot nyerni, és ilyen bírók ellen, mint ez a rohadék Nechita, aki a bukarestiek fizetett embere. Most már a vezetőkön van a sor, hogy ne hagyják szétesni ezt a csapatot, vagyis meg kell fizetni a játékosokat, mert megérdemlik. A futballtól át kell tenni pénzt a pólóhoz, mert ott van eredmény, és az dicsőséget hoz a városnak.” (Róbert Nagyváradról).

Szántó Sándor