Parkot avattak a középiskolában

Parkot avattak a középiskolában
A tervek szerint ezentúl minden végzős osztály egy-egy fát ültet abba a kis parkba, melyet csütörtök délben avattak fel az érmihályfalvi középiskolánál.

A konkrét ötlet egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg: az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumhoz tartozó egy területen, mely korábban gazos, szemetes volt, alakítsanak ki zöldövezetet. Az elhatározást tett követte, melyhez megnyerték az önkormányzat támogatását, és az elmúlt csütörtökön fel is avathatták a parkot. A betonozott sportpálya szomszédságában az Iskola másként hét egyik programjaként gyűltek egybe a tanárok, diákok, akiket először Zeffer Tímea igazgatónő köszöntött, az iskola történetében pontos pillanatnak nevezve az eseményt. Mint mondta: nem csak megóvni fogják a parkot, hanem évről évre bővíteni is annak növényállományát.

Pihenőhely

Derşidan Ştefania aligazgatónő elmondta, hogy az Öko-Iskola nevű projekt keretében jött létre a park, melybe terveik szerint ezentúl minden végzős osztály ültet egy-egy fát. A megvalósításhoz Karsai Attila alpolgármester gratulált az önkormányzat nevében, annak további támogatásét is ígérve egyéb tervekhez. Az avatószalagot az igazgatók és az alpolgármester vágta át, majd máris birtokba lehetett venni a térkövekkel kirakott sétányokat, a lócákkal és fedett pihenőhelyekkel ellátott parkot.

Rencz Csaba