Parkolói díj csak kereskedőknek

Bihar megye – Még a tavalyi év vége felé javasolták az RMDSZ nevében a Nemzeti Utak felügyeletébe a Bihar és Terebes közötti megyei útszakaszt. Ennek oka az volt, hogy az autópálya építése miatt a kamionok tönkreteszik az itteni utat, és azt majd ne a megyei költségvetésből keljen majd felújítani.

Az erről szóló kormányhatározet azóta meg is született – tudatta Lakatos Péter parlamenti képviselő. Nagyon sok panasz érkezett hozzá Szalárdról és egyéb településekről is, hogy arra kötelezik az embereket, hogy kössenek velük szerződést és ha nem hajlandók bizonyos építményeket lebontani, akkor azzal fenyegetik meg őket, hogy büntetést rónak ki rájuk. Sok magánszemélytől parkolódíjat követelnek.

Lakatos Péter felkereste a Nemzeti Utak Bihar megyei Igazgatóságát, ahol megbizonyosodott arról, hogy a rendelkezés értelmezése nem egyértelmű. Egy biztos, magánszemélyeknek nem kell parkolódíjat fizetniük, csak akkor ha kereskedelemre vonatkozó engedéllyel rendelkeznek. A jövő héten megbeszélést folytat a parlamenti képviselő az államtitkárral erről a kérdésről, de addig is azt ajánlja az embereknek, hogy érvényesítsék az érdekeiket. Ha ez nem sikerül forduljanak hozzá is bizalommal.

Péter I. Zoltán