Párbeszélő képek a múzeumban

Párbeszélő képek a múzeumban
Kedd délután Párbeszélő képek címmel képzőművészeti kiállítás nyílt a Körösvidéki Múzeumban főként a Művészeti Líceum és a Nagyváradi Egyetem művészeti kara tanárainak alkotásaiból.

A negyedik alkalommal megszervezett kortárs csoportos kiállítást a Körösvidéki Múzeum partnerségben rendezte a Művészeti Líceummal, valamint a Nagyváradi Egyetem művészeti karával. 82 kortárs művészeti alkotás tekinthető meg, egyebek mellett festmények, szobrok, grafikák, dekoratív tárgyak, kerámiák, installációk, fafaragványok, melyeket főleg az említett két tanintézmény tanárai készítettek, illetve más váradi és Bihar megyei iskolákban tanító rajztanárok is jelentkezhettek művekkel. A feltétel az volt, hogy a kitett műtárgyak legyenek reprezentatívak a szerzőjük személyiségét illetően, és az utóbbi években keletkezettek legyenek, viszont technikai vagy stílusbeli megkötés nem volt, így igencsak változatosra sikeredett a tárlat. Ahogyan azonban a kedd délután zajlott nyitóünnepségen elhangzott, létezik egy közös elem is, éspedig a generációk közti párbeszédre való törekvés annak reményében, hogy a tanítványok megtekintve a mestereik alkotásait, inspirációra lelnek. Ugyanakkor pedig a szervezők arra a közismert tényre is fel akarták hívni a figyelmet, hogy a művészet nyelve univerzális, kapcsolatteremtésre, párbeszédre késztet és egymás jobb megismerésére ösztönöz.

A kiállítók

A kiállítók névsora a következő: Violeta Jăhăleanu, Mihaela Tătulescu, Márton Katalin, PaulBlînda, Iulian Anghel, Ioan Mihele, Diana Oţet, Claudia Peter, Anamaria Istoc, Gabriela Sim, Adrian Bradea, Rácz Eliza, Marius Vesa, Carmen Galutz Romocean, Doina Tătar, Jankó-Szép Noémi, Diana Gabriela Bohnstedt, Ana-Maria Abrudan, Murányi Mihály, Ujvárossy-Kerekes Gyöngyi, Andreea Anamaria Meza, Debreczeni Monica, Cristina Costolas, Elena Cîmpian, Liana Daţ, Fekete Tiberiu, Patricia Marcu, Murányi Éva, Nada Panait, Ovidiu Sălăgean, Romina Hulban, Baki-Szmaler Györgyi, Niculina Barbu, Teofil Şchiop, Marian Noémi Éva, Mircea Boţog, Simona Derecichei, Domahidi Krisztina és Raluca Avrămuţ.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,