Párbajtőr ezüstérem – Szatmárnémeti

Párbajtőr ezüstérem – Szatmárnémeti
Ezüstéremmel zárt a Szatmárnémeti SK férfi felnőtt párbajtőr első csapata a Csipler Sándor Vívóteremben rendezett Román Kupa–viadalon, így sajnos nem tudták megismételni keddi sikerüket, amikor is egyéniben Adrian Pop aranyérmet szerzett.

Tegnap viszont a csapatviadalokban csak az ezőstérem jutott a szatmárnémeti kvartetnek: az Adrian Pop, Ciprian Lapuste, Tardi Ottó, Adrian Szilágyi alkotta SK I–es csapat (edző: Csiszár Ferenc) a döntőben sima, 45–25 arányban vereséget szenvedett az országos bajnok Nagyváradi Crisultól (Nyszitor Sándor, Árkosi Bertalan, Andrei Timoce, Andrei Radu; edzők: Nicolae Ille, Dragos Pan). A harmadik helyet a Marosvásárhelyi CSU csapata szerezte meg, amely a Bukaresti Steaua csapatát győzte le a kisdöntőben. Az SK második csapata a hetedik helyen végzett.

A nők következnek
Ma a női egyéni viadalokkal folytatódnak a Román Kupa küzdelmei. Csiszár lapunknak elmondta, érmes helyet vár Major Klaudiától (aki tavaly döntős volt), vagy Deac Simonától. „Sajnos a nőknél még nem vagyunk olyan erősek, mint a férfiaknál, de remélem, a lányok jól szerepelnek majd” – mondta az edző.