Parázs vita a Megyei Tanácsban a repülőtérről

Parázs vita a Megyei Tanácsban a repülőtérről
Több mint két és fél órát tartott csütörtökön a Bihar Megyei Tanács e havi rendes ülése a megyeházán. Majd másfél órán keresztül a repülőtér helyzetéről vitázott a koalíció és az ellenzék. Ismét nem sikerült aktualizálni a megye köz- és magánvagyoni leltárát.


Az egyik határozattervezet a Nemzeti Liberális Párt ötlete nyomán arra vonatkozott, hogy alakuljon egy hattagú eseti bizottság azzal a céllal, hogy kielemezze és ellenőrizze a nagyváradi repülőtér igazgatótanácsának tevékenységét. Gal Călin liberális tanácsos azt állította: nem akarnak kritizálni senkit, és nem politikai indíttatásból kezdeményezik a testület felállítását, csak megoldásokat szeretnének találni a kialakult helyzetre, megtudni, hogy miért döntöttek a távozás mellett a légitársaságok. Azt is akarják ugyanakkor, hogy harminc napon belül készüljön egy jelentés. Carmen Soltănel jegyző ezután rögtön jelezte, hogy a bizottság nem lehet hatfős, ugyanis páratlan számú összetételű kell legyen azért, hogy mindig határozni tudjon, Traian Bodea, a Megyei Tanács ALDE-s alelnöke pedig bejelentette, hogy ő és párttársa, Julien Mateas tartózkodni fognak a szavazásnál, többek közt amiatt, mert nem értenek egyet a liberálisok számonkérő stílusával.

Megszólítottként adott válaszában Gheorghe Pasc reptérparancsnok hangsúlyozta: a Blue Air diszkont légitársaság hivatalosan eddig nem jelezte, hogy áprilistól kivonul, ezért noha valóban nem szerepel a nyári időszakra vonatkozó menetrendjében Várad, még reménykednek abban, hogy visszatér. Emellett az elmúlt napokban a végső szakaszba eljutott tárgyalásokat folytatott több légitársasággal, de nincs felhatalmazása arra, hogy ezekről többet eláruljon, valamint április 8-10. között Németországban is ott lesz egy nagyszabású nemzetközi konferencián, ahol találkozni fog légitársaságok képviselőivel.

Személyes megtámadtatása okán Bimbó-Szuhai Tibor, a repülőtér igazgatótanácsának elnöke kifejtette: rendelkezik a poszt betöltéséhez szükséges végzettséggel, amit a megfelelő procedúrák végigjárásával nyert el. Nem szégyelli azt, hogy korábban az állatkert ügyvezetője volt, ahonnan törvénytelen módon távolították el, bírósági végzése van erről. Ami pedig az elmúlt két évet illeti: három légitársaság is indított nemzetközi járatokat Váradról, és csak azért távoztak, mert nem volt rentábilis az itteni működésük, de meggyőződése, hogy ez csak egy ideiglenes állapot, lesz még visszatérő. Példaként említette a tizenöt éves előnnyel rendelkező kassai reptéret, amely jóval Várad előtt jár a fejlesztések terén. 2008 körül ott is fellendült a forgalom, az utasok száma elérte az 500 ezret, amit egy drasztikus visszaesés követett, és tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ismét kedvezően alakuljanak a dolgok. Arra is felhívta a figyelmet, hogy infrastrukturális és műszaki szempontból a repülőtér felkészült, az igazgatótanács határozatai pedig átláthatóak, tanulmányozhatóak.

Ioan Mang tanácsalelnök a légiforgalom visszaesésének fő okát abban látta, hogy anyagi szempontból a váradiak nem engedhetik meg maguknak azt, hogy repülővel utazzanak. Követendő példaként említette és zseniális gondolkodónak nevezte Kósa Lajost, Debrecen volt polgármesterét, és dicsérte a Fideszt azért, ahogyan fejlesztette a cívis várost, ahol sokkal magasabb az élet- és bérszínvonal, mint az Ilie Bolojan vezette Váradon, emiatt is van szerinte versenyelőnyben az ottani repülőtér.

Hulladékgazdálkodás

Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácselnök hangsúlyozta: dolgoznak azon, hogy a nyári charterjáraton kívül más külföldi desztinációk is legyenek. Megjegyezte: Temesvár és Kolozsvár 1 millió feletti utasszámmal rendelkeznek, mivel az ottani repülőterek gazdaságilag is fel tudják vállalni, el tudják bírni a járatokat, ugyanis az ottani emberek anyagilag megengedhetik maguknak a repülővel való utazást. Várad esetében azonban ez azért nem lehetséges, mert nálunk alacsonyabbak az átlagbérek. A bűvös küszöb, vagyis hogy a légitársaságok esetében rentábilis legyen a járatüzemeltetés, évi 400 ezer utas lenne Várad esetében, de ez egyelőre nincs meg, a csúcs 220 ezer utas volt a legjobb időszakban. A körülbelül másfél órát tartó viták után végül az előterjesztés nem ment át, mivel a PSD és az RMDSZ ellene szavazott, és az ALDE tartózkodott.

Bár a nagyváradi önkormányzat próbál abba az irányba megnyilvánulni, hogy a megyei hulladékgazdálkodási projekt nem a megfelelő sebességgel halad (noha ennek befejezési határideje 2023), a liberális megyei tanácsosok hónapok óta meggátolják azt, hogy ezt a koalíció továbbvigye a tanácsban. Mivel kétharmadot igénylő határozattervezetről van szó, ezt most is megtehették. Ténylegesen arról van szó, hogy azokat az állomásokat, melyeket már megépítettek a megyében, mivel készen vannak, átadnák a tendereket megnyerő szolgáltatóknak. Áprilisban meg lehetne hirdetni ezeket a versenytárgyalásokat, de csak abban az esetben, ha az idevágó előterjesztést nem blokkolná folyamatosan a PNL.
A liberálisok azt se szavazták meg ugyanakkor, hogy buszpályaudvarok épüljenek Székelyhídon, Margittán és Belényesben.

Ciucur Losonczi Antonius