Papírforma vereség kosárlabdában

Papírforma vereség kosárlabdában
A Bihorul Sportközépiskola játékcsarnokában a sepsiszentgyörgyi lányok jó játékkal győzték le a váradi Egyetem VSk kosárlabdázóit a bajnokság keretében.

Nem sok szurkoló tekintette meg a tegnap délelőtti csatát, elsősorban talán azért, mert ismerték a sepsiek játékerejét, másrészt pedig, hogy nem az Antonio Alexe Sportarénában rendezték a mérkőzést, amely húsz pont különbségű vendéggyőzelmet eredményezett: Nagyváradi Egyetem VSK–Sepszentgyörgyi Sepsi KK 58–78 (13–24, 17–22, 11–17, 17–15). Játékvezetők: István Gabriella és Ioan Moraru. Szövetségi megfigyelő: Kolumbán Sándor.

A jól játszó Sepsi tagjai az első perctől az utolsóig uralták a mezőnyt meg a játék menetét is, és talán nem tévedés, ha leírjuk, hogy akkor szereztek pontot amikor csak akartak, miközben a házigazdák igyekeztek ugyan, ám kevés meggyőződéssel.

Brown, a pontkirálynő

Mint ahogy azt már megszokhattuk, a hazaiak (és a mérkőzés) legtöbb pontját az amerikai idegenlégiós játékirányító Tiffany Brown szerezte, míg csapattársai próbálkozását (a fáradtság miatt is) jóval kevesebb siker koronázta, ráadásul a lapttanókat is többnyire a vendégek szerezték meg. Még annyit a cstákról: a váradi lányok teljesítették célkitűzésüket, bejutottak a nyolc legjobb hazai együttes közé, s a rájátszások során több nem igen várható el a lányoktól. Pontszerzők, Egyetem VSK: Brown (22), Barkley (15), Gavra (7), Ulica (6), Ardelean (4), Adi (2), Vlaicu (2). Edző: Adriana Niculescu. Sepsi: Rasmussen (16), Vass (14), Diaconu (14), Matovics (13), Santos (8), Bors (6), Nagy (5), Vescan (2). Edző: Veres Attila.