Pályáztató kisokost adott ki az Európai Bizottság

Pályáztató kisokost adott ki az Európai Bizottság
Pályáztató kisokost adott ki szerdán az Európai Bizottság (EB), amely segíti a tagországokat, regionális és helyi hatóságokat abban, hogy hatékony és átlátható pályázatokat írjanak ki olyan projektek megvalósítására, amelyeket európai uniós alapokból finanszíroznak – tájékoztat az EB közleménye.

‘Az EU-s beruházások korrekt pályáztatása létfontosságú az Unió pénzalapjainak védelme szempontjából, és azért, hogy minden elköltött euró maximális hatékonysággal szolgálja a polgárok érdekeit’ – nyilatkozta Corina Creţu, az EB regionális politikáért felelős biztosa.
A hamarosan minden EU-s nyelven megjelenő kisokos áttekinti a teljes pályáztatási folyamatot a meghirdetéstől a kivitelező kiválasztásáig és a szerződés életbeültetéséig. A kisokos tanácsokat tartalmaz a folyamat minden fázisára, jó gyakorlatokat hoz fel példának, hasznos kapcsolatokat jelöl meg.
Az európai strukturális és befektetési alapok a 2014-2020-as pénzügyi ciklusban 450 millió eurót ruháztak be a valós gazdaságba, amelynek felét nyilvános közbeszerzés által hirdették meg.

www.agerpres.ro