Pályázatot nyert fiatalok

Pályázatot nyert fiatalok
Nagyvárad – Sikeres pályázatokat értékelt és a Fehér éjszakáról beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján Marius Chipurici, az Ifjúsági Igazgatóság vezetője.

Ebben az évben a Bihar megyei ifjúsági szervezetek a rendelkezésre álló összegnek összesen 14,25%-át nyerték el különböző pályázatok révén az Országos Ifjúsági Hatóságtól, jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón Marius Chipurici, a Bihar megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője. A négy projekt négy rendezvény pénzügyi támogatását biztosítja. A Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET) és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) összesen két nagyszabású rendezvényt szervez, mindkettőt már több éve támogatja a hatóság. Az egyik a Diákönkormányzati Szabadegyetem (DÖKSZAB), míg a másik a KÖDAK, a Közéleti Diák és Ifjúsági Akadémia, melynek az elmúlt hétvégén Nagyváradon volt az első szemináriuma.

Egyéb pályázatok

A harmadik pályázatot a Bármikor Készen Egyesület nyerte, akik augusztusban egy tábort szeretnének majd szervezni a Nyugati Érchegység Nemzeti Parkban, ahol segítenek a park vezetőségének többek között a túristaútvonalak felújításában, irányjelző, információs táblák felszerelésében. A negyedik sikeres projekt az Art Egyesület projektje, egy ifjúsági munkásokat felkészítő továbbképzést takar. A sajtótájékoztatón néhány szóban szó esett a  május 2-án megszervezésre kerülő Fehér éjszaka programra, melyet az utóbbi két évben immár negyedjére fognak megszervezni, és összekötik a május 2-ra eső Ifjúsági Nappal is. Ismét lesz bográcsfőző verseny, kézművesműhely, kiállítás, focimaraton és koncertek is. A részletes programot is nemsokára közzéteszik.

 

Nagy Anikó