Pályázati lehetőség diákoknak

Pályázati lehetőség diákoknak
Bihar megye – Különféle akcióik nyomán 18 ezer lejt gyűjtöttek össze, melyet középiskolások által kidolgozott projektekre ajánl fel a YouthBank diákcsapata. Ismertették kezdeményezésük részleteit.

Amint Daciana Deac, az akció koordinátora kérdésünkre elmondta, az akciót második alkalommal szervezik meg megyénkben, Nagyváradon és Szalontán, a Nagyváradi Közösségi Alapítvány támogatásával. Ezúttal országszerte 14 városban zajlik. Lényege, hogy a középiskolásokból álló csapat különböző tevékenységeket szervezett, s ezek nyomán 18 ezer lejt gyűlt össze, melyet szintén középiskolás diákcsapatok pályázhatnak meg, különféle projektekkel.

Lehet pályázni

Az elnyerhető támogatás összege 1000 és 2000 lej közötti, s a szervezők bíznak benne,hogy mintegy tíz pályázatot tudnak támogatni. Tavaly 13.900 lej gyűlt össze, s ebből hat váradi és három szalontai projektet támogattak. Ezek egyike volt Az olvasás kultúra című, melynek során a diákok könyveket osztottak a járókelőknek, illetve könyvgyűjtést szerveztek és a köteteket egy vidéki líceum könyvtárának adományozták.

A szerdai rövid rendezvénnyel nyitották meg a pályázati időszakot. Mint megtudtuk, a diákcsoport ellátogat majd a váradi és szalontai középiskolákba, hogy tájékoztassák a tanulókat a feltételekről. Egy csoportnak legalább háromtagúnak kell lennie és legkésőbb március 7-ig lehet pályázni. A diákoknak találniuk kell egy hiányosságot és ki kell dolgozniuk egy projektet, mely megoldást nyújt – áll a YouthBank által kiadott sajtóközleményben.

A rendezvényen először Daciana Deac szólt az egybegyűlt diákokhoz, később a csapat tagjai számoltak be arról, hogy milyen, pénzgyűjtésre irányuló akciókat szerveztek. Többek között egy stand-up comedy jellegű műsort Tudi Popa és Zmenta Show címmel, karácsonyi vásárt, labdarúgóversenyt Frozen Football Cup címmel, valamint a Tapasztalatok Árverése című műsort. További részletek a pályázás feltételeiről a www.oradea.youthbank.ro honlapon találhatók.

Neumann Andrea

Címkék: ,