Palya Bea első ízben Nagyváradon

Palya Bea első ízben Nagyváradon
Április 20-án, 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében első ízben mutatkozik be a nagyváradi közönségnek Palya Bea világhírű énekesnő.

A Moszkva Kulturális Egyesület meghívására érkezik Váradra, hogy a televízióból és rádióból jól ismert népdalslágerek mellett új, szefárd dalokat feldolgozó műsorát mutassa be egy másfél órás koncert keretében. Az énekesnő így vall új dalairól: „Egyszer egy óriási lemezboltban leemeltem a polcról a sok ezer album közül egyet. Szefárd népzenei gyűjtés volt, nénik énekeltek a felvételen, egy szál magukban, gyönyörűen. Mindig is a kis-ázsiai térséget tartottam az egyik leggazdagabb zenei gyűjtőhelynek, ahol a török, görög, bolgár zenék laknak. Annyi különféle nép keveredik ott, mindegyik a maga zenéjének csodálatos hangzásával, hangszereivel, énekmódjával, gazdagon díszített dallamaival, páratlan ritmusaival. Elkápráztat, amikor ebbe a zenei világba érkezem, mintha régi, csodás kincsek közt járkálnék. Hallgatom a gyönyörű hangokat, eláraszt a régi rítusok hangulata. A dalok egy részét eredeti, ladino nyelven éneklem, nagy részére azonban írtam magyar szöveget, hadd csodálja még jobban a hallgatóság az itthon talán még ismeretlen kincseket.”

A koncertre 35 lejes áron válthatók jegyek a Moszkva Kávézóban, (Szilágyi Dezső utca 8. szám, a volt Tempo Klub helyén), valamint a Nagyváradi Magyar Diákszövetség székhelyén (Szent László tér 2. szám a Sas Palota alatt) naponta 9–22 óra között. Csoportos jegy – min. 4 – vásárlása esetén ingyenes házhoz szállítást biztosítanak a szervezők. Jegyrendeléseket a moszkvamusic@gmail.com címen és a 0741–32–82–56 telefonszámon várnak.