Palkó: Le a kalappal a fiúk előtt

Palkó: Le a kalappal a fiúk előtt
Kilenc hazai mérkőzésből a nyolcadikat nyerte meg szerdán a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata: a Palkó, Istrate kettős együttese a Krassó–Szörényi HC UCM–t verte négy góllal.

A várakozáson alul teljesítő Krassó–Szörényi HC UCM csapatát verte szerdán a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, a Nemzeti Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén: a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros együttese 28–24 arányban győzött hazai közönség előtt az elmúlt évek bajnoki ezüstérmese, illetve a tabellán harmadik helyen tanyázó csapata ellen.

A találkozót álmosan kezdte mindkét együttes. Rengeteget hibáztak a játékosok mindkét oldalon, az első találatra is a 3. percig kellett várni. Surducan gólja után hét percet kellett várni az újabb találara: Timofte révén 2–0–ra vezetett a VSK, de öt perccel később Vizsbovszkij gólja után már 7–1–es szatmári vezetést mutatott az eredményjelző tábla. A vendégeket még ez sem ébresztette fel, a VSK pedig a 20. percben már nyolc góllal vezetett (11–3). Ekkor a szatmári legénység ellazult, így magára húzta ellenfelét, akik hét perc alatt felzárkóztak két gólra (12–10). A szünet előtt viszont Şavlovschi és Savic még betalált a resicabányaiak kapujába, így egy megnyugtató négy gólos előnnyel (14–10) mehetett pihenőre a házigazda együttes.

Fordulás után határozottabb volt az UCM, viszont a jól védekező VSK, és a kapuban jól teljesítő Teremi révén legtöbb három gólra tudtak felzárkózni a vendégek (19–16, 20–17, 24–21, 25–22, 26–23, 27–24). Ráadásul a végén a Budacu, Voicu buzăui bírópáros is próbált segíteni Gligore Czari edző legénységének, viszont mindezzel együtt a szatmáriak győztek, begyűjtve ezzel kilencedig sikerüket a Nemzeti Liga 2010–2011–es idényében.

A fiúk a második játékrészben kicsit elfáradtak, de örülök annak, hogy sikerült tartani az előnyünket. Egy nagyon jó csapat ellen nyertünk, nagyon fontos pontokat gyűjtöttünk a táblázatba. Le a kalappal a fiúk előtt. Következik majd, hogy a Székelyudvarhelyi KC–t is legyőzzük Szatmáron” – mondta mérkőzés után Palkó.

Eredmény

Férfi kézilabda, Nemzeti Liga, 17. forduló

Szatmárnémeti VSK – Krassó–Szörényi HC UCM 28–24 (14–10). VSK: Teremi 11 védés, Panazan 2 védés (ebből 1 hétméteres) – Surducan 4 gól, Timofte 4, Vizsbovszkij 5, Şavlovschi 7 (ebből 1 hétméteresből), Mateaş 1, Munea 1, Várady 1, Savic 3, Liberţ 1, Oláh 1. Hétméteresek (megítélt/értékesített): 2/1 – 2/1. Kétperces kiállítások: 10 perc – 4 perc.

Címkék: , ,