Palkó János elhagyta a Szatmárnémeti VSK–t

Palkó János helyét Nicolae Istrate tölti be
Palkó János helyét Nicolae Istrate tölti be
Nincs haladék, Palkó János már szerdán elhagyta a Szatmárnémeti VSK kézilabdacsapatát. A sportigazgatónak felbontotta a szerződését a klub vezetősége és az eddigi edzőt, Nicolae Istratét kérte fel a csapat irányítására.

 

Nagy fordulatot vett a Palkó János ügye a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatánál: a klub vezetősége ugyanis szerda reggel úgy döntött, közös megegyezéssel felbontják a csapat sportigazgatójának a szerződését.

Mint arról beszámoltunk, Palkó távozása a Steaua elleni fájó vereség után már téma téma volt. Kedden a VSK igazgatótanácsának elnöke, Kereskényi Gábor azt nyilatkozta a lapunknak, haladékot kap a szakvezető, és csak a pénteki, Krassó–Szörényi HC elleni bajnoki után tárgyalnak ismét Palkó jövőjéről. Szerda reggel viszont közleményben tudatták, hogy a nagybányai származású sportigazgató távozott a VSK–tól. „Közös megegyezés alapján bontottuk fel Palkó János szerződését. Mi meg szeretnénk köszönni az eddigi munkáját, amit az elmúlt négy idényben a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának a kispadján töltött” – olvasható a közleményben.

 

Istrate meglepődött

A csapat szakmai munkáját az eddigi edző, Nicolae Istrate fogja irányítani. Szerdán már az ő vezette a csapat edzését. „Meglepet a vezetőség és Palkó döntése. Volt egy célkitűzés, amit szerintem közösen kellett volna véghez vinni. Nem tudom, hogy mi történt azon a gyűlésen, ahol Palkó távozásáról döntöttek. De most már nem is kell ezzel foglalkozni, mert nagyon nehéz meccs áll előttünk. A klub vezetősége azt mondta nekem, hogy resicabányaiak elleni bajnokira én kell felkészítsem a csapatot, után eldől, milyen felállásban folytatjuk. Én arra kértem a fiúkat, hogy adják a lelküket a pályán, legyenek igazi harcosok, mert minden meccs számít, ahonnan lehet, hozni kell a pontot. A hangulat jó a csapatnál, láttam az arcukon, hogy komolyan gondolták, amikor azt ígérték, hogy harcolni fognak. Én bízom benne, hogy a VSK bennmaradhat a Nemzeti Ligában” – mondta lapunknak Istrate.

„Van néhány edző, akivel kezdeti stádiumban vannak a tárgyalások, hogy átvegye a csapat irányítását. De erről még korai beszélni. A Krassó–Szörényi HC elleni meccs után három hét szünet következik, ebben az időben lesz idő konkrétumokról is beszélni” – mondta lapunknak Kereskényi.

Palkó vezénylete alatt a VSK kiharcolta a Nemzeti Ligába való feljutást a 2008/2009–es idény végén. A második élvonalbeli szezonban (2010/2011) a 8. helyen zárt a csapat, idén viszont a kiesés szélére sodródott a „piros–fehér” alakulat.

Címkék: ,