ERDON Helyi hírek

2008.07.23. 16:09

Tíz évre koncesszióba adnák

<p>Szatmárnémeti — A szatmárnémeti 16–os lakónegyed koncesszióba adásáról dönt holnap a Szatmárnémeti tanács, ami azt jelenti, hogy tíz évre egy adott cégre bíznák a negyed karbatartását. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-16%20-%20os%20lak%C3%B3negyed_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A csütörtöki soros tanácsülésen kerül a tanács elé a 16–os lakónegyed koncesszióba adásáról szóló határozattervezet — mondta el szerdán sajtótájékoztató keretében Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. A negyed teljes felújítása óriási összegbe kerül, ugyanis járdákat, parkolókat, zöldövezeteket, útakat kell építeni. Ezeket a költségeket egy–két éven belül nem tudja vállalni az önkormányzat, ezért arra a cégre bíznák a teljes felújítást, amelyik tíz évre koncesszióba veszi a lakónegyedet, amiért évente egy meghatározott összeget kapna a várostól. Ilyés szerint, a koncesszióba adásnak az egyik előnye, hogy gyakorlatilag, az önkormányzat tíz év alatt kell kifizesse a lakónegyed felújítását. A másik előnye az, hogy a cégnek érdeke, hogy jóminőségű munkát végezzen, mivel így kevesebbet kell a továbbiakban ráköltenie, több lesz a nyeresége. „Egyelőre csak a 16–os lakónegyed karbantartására alkalmazzuk ezt a módszert, amennyiben beválik az egész városra ki fogjuk terjeszteni”— tette hozzá Ilyés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!