Padlót fogtak Caracalon

Padlót fogtak Caracalon
Megszerezte első győzelmét (3–1) a Cracali FC a labdarúgó II. Ligában: a szerdán megrendezett hétközi fordulóban a szenvedő fél a Nagyváradi Bihar FC volt!!!

Nagy tételben ugyan nem mernék fogadni, de a szomszéd néni nyugdíjával „egyenrangú” pénzösszeget megtennék arra, hogy a hármat sem fogja meghaladni az a szám, ahány csapat vereséget szenved az idei pontvadászatban Caracalon. A Bihar FC-nek ez is sikerült: a váradi az első alakulat – és nem csodálkoznék, ha az utolsó is lenne – amely ősszel kikapott az olténiai városban!!!

Pedig, hogy fogadkoztak a piros-kékek, hogy ha nem is könnyedén, de meg lesz az a három pont. Nem is tudom, hogy gondolták, hogy győzhetnek, ha éppen a legkritikusabb helyzetekben, a félidő legelején és végén nem koncentrálnak, védekeznek foggal, körömmel, ahogy azt tették korábban például Déván vagy Tordán? Merthogy valószínűleg a váradi portás még ki sem jött az öltözőből, amikor a hazaiak Firţulescu révén már a második percben vezetéshez jutottak.

Egyenlítés, majd újabb gól

Hiába egyenlített a 35. percben Voicu Florea, egy perccel a félidő vége előtt (amikor minden edző szerint a lehető legjobban kellene vigyázni) Piko betalált a váradi kapuba. A félidei vezetés a caracaliaknak tett jót, a második játékrészben is csak ők szereztek gólt (Firţulescu a 83. minutumban ismét eredményes volt), s annak ellenére is magabiztosan nyerték idei első, három pontot érő mérkőzésüket, hogy Nauiu kiállítása miatt huszönöt percet emberhátrányban játsszottak! A Bihar FC összeállítása: Lipitor – Ţârcă, Gongolea, Ambrus, Cosma – Mihu (71. p. Opriceană), S. Achim, Săndulescu, A. Achim (65. p. Floruţ) – Bucur, Florea (65. p. Lukács).

Ha Bud-gól, akkor győzelem

A Liberty hazai pályán 2–0 arányban nyert az Aranyosgyéresi Sodronyipar ellen, s lassan ugyan, de magabiztos léptekkel üldözőbe vette a Piteşti-i Argeş által vezetett élbolyt, amelyből a Râmnicu Vâlcea döntelenre mérkőzött tegnap, míg a Dévai Mureşul hazai pályán kikapott… Nagyszalontán Cristi Bud már a 9. percben gólt szerzett, s amikor ő betalál az ellenfél hálójába, a Liberty biztosan győztesen hagyja el a játékteret: így volt ez tegnap is, amikor a hosszú sérüléséből visszatért Benţe is „beköszönt” (70. p.) az aranyosgyéresi kapusnak, beállítva a 2–0-s végeredményt.

Szántó Á. Zoltán

Kapcsolódó cikk:

Labdarúgó II. Liga: eredmények, tabella