Páciensek „inkognitóban”

1Hozzászólás
Páciensek „inkognitóban”
Továbbra is felhasználja az „inkognitóban levő páciensek” módszert a kórházakban uralkodó helyzet felmérésére, bármiféle, nem csak a csúszópénzhez köthető szabálytalanság felfedezésére, jelentette ki Sorina Pintea egészségügyi miniszter szerdán, Temesváron.

„Folytatjuk. Jelenleg 14 ilyen »titokzatos« páciensünk van. Még nem tudom, mi áll az általuk írt jelentésekben, de ezzel a módszerrel több dolgot igyekszünk ellenőrizni, beleértve a higiéniai körülményeket” – fejtette ki Pintea sajtótájékoztatóján.
Rámutatott, ugyanezeket a dolgokat ellenőrizte ő is a be nem jelentett kórházlátogatásain, amelyeket idő hiányában jelenleg felfüggesztett, de majd folytatni fog. Az egészségügyi személyzet viselkedését is ellenőrzik, illetve azt is, hogy hogyan viszonyulnak a páciensek és a hozzátartozók a személyzethez, mivel mindkét fél viselkedését fel kell mérni és elemezni. „Nem történtek újabb elbocsátások, mivel, ha lettek volna súlyos esetek, valószínűleg azonnal jelentették volna. De folytatjuk ezt az eljárást, mivel szerintem amennyiben a munkaköri leírásban szereplő feladatokat teljesítik az alkalmazottak, senkinek nem lesz gondja” – mondta az egészségügyi miniszter, hozzátéve, kölcsönös tiszteletnek kell lennie az orvosi személyzet, a páciens és a hozzátartozó között.

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .