Oxigént jelent a közösség számára

Marosvásárhely – Egy már megvalósított és a Megyei Korházon belül működő Kardiológiai Klinika számára fontos létesítmény, létrehozását szavazták meg csütörtökön a megyei tanácsosok.

A Megyei Tanács tulajdonában levő 1500 négyzetméteres a klinikához tartózó terasz befedésével két rendelőt és egy konferencia termet alakítottak ki. A rendelők és a konferencia terem fontosságáról Benedek Imre professzor a Kardiológiai Klinika vezetője tájékoztatta lapunkat.
– A Kardiológiai Klinika amely európai paraméterek között dolgozik, nagy helyhiányban szenved. Nincs ahol az eseteinket, megbeszéljük, nincs ahol különböző projekteken keresztül nyert gépjeinket letegyük és használjuk. Az, hogy létre tudtunk hozni egy modern konferencia termet, oxigént jelent a közösség számára, ahol a diákoknak, a továbbképzésben résztvevőknek, orvosoknak előadásokat, megbeszéléseket és direkt adásban beavatkozásokat tudunk bemutatni. Az egyik rendelő az ekokardiografiás vizsgálatnak az elvégzésére a másik a nem-invaziv vizsgálat elvégzésére lesz használva. Ezek szükségesek voltak, mert hiányoztak azok a termek ahol a már rég létező készülékeket tudtuk volna használni.
Olyan műszereink vannak, hogy a korismeretben és kezelésben is bizonyos területeken egyedül állok vagyunk. Más klinikák is igénybe vesznek, és mint a klinika vezetője, kikérik véleményemet és megadjuk azon segítséget, amire bejelentett igény van.
A 3 milliárd lejes befektetés a Megyei Tanács költségvetéséből elkülönített összeg segítségével valósulhatott meg.