Óvónénik szomszédolása Kötegyánban

Óvónénik szomszédolása Kötegyánban
A nagyszalontai magyar tagozatos óvónénik látogatóban voltak Kötegyánban, ahol részt vettek egy szakmai napon, módszertani tapasztalatszerzés céljával.

Az utazást a Romániai Magyar Pedagógus Szövetsége támogatta, melynek minden nagyszalontai óvodapedagógus a tagja. A kötegyáni kollégák szeretettel fogadtak minket, a társaságot Molnár Imréné intézményvezető köszöntötte. Rövid ismerkedés után a nagyszalontai óvónénik egy-egy tevékenységet nézhettek meg, az ügyes óvónénik és gyerekek jóvoltából.
A Csiga csoport kis óvodásai Mátyási Ildikó óvónénivel egy képzeletbeli kiránduláson vehettek részt, amelyen „A természet törpéivel és óriásaival” találkozhattak, dallal és mondókával fűszerezett kiránduláson, a gyerekek számoltak, megnevezték az állatokat, felismerték a színeket. A Vuk csoport előkészítős óvodásai egy környezetismeretbe ágyazott matematika-tevékenységet mutattak be, Erdősné Marik Mónika óvónénivel közösen.

Új tapasztalatok

A játékos és változatos tevékenység alatt a gyerekek észrevétlenül virágokat válogattak szín és méret szerint, és játékosan számláltak. Berek Elza óvónéni készített az ovisok számára egy-egy Csonkatornyot formázó mézeskalácsot, amit nagy örömmel fogadtak. Nagyon jó volt látni a nyugodt légkört ami körülvette az óvodát. A jó hangulatú látogatás alatt az óvónénik sok új tapasztalatot szereztek, apró ötleteket láttak. Az óvoda épületében minden csoportnak saját csoportszobája, öltözője és mosdója van, azonban közös tornaterem és jól felszerelt udvar is a gyerekek rendelkezésére áll. Megyesi Ildikó aligazgató óvónéni megköszönve a vendéglátást meghívta a kötegyáni óvónéniket a mi városunkba.

Rajos Andrea