Ovónök vizsgáztak

Szatmár megye – Szerda délelőtt került megrendezésre az ovónők számára meghirdetett versenyvizsgára. Amint azt megtudtuk a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kilenc állást hirdetett meg a pedagógusok számára, és azokra egy–egy jelentkező volt.

A jelentkezők ponokat kapnak beadott életrajzukra, valamint az általuk összeállított az óvodájukat érintő fejlesztési tervre is. Emellett ismereteikről is számot kellett adniuk a versengő pedagógusoknak, vizsgáztak számítógépkezelési–, törvény–, valamint idegen nyelv ismeretből is. A sikeres vizsgákat követően az ovónők elfoglalhatják majd megpályázott helyeiket.

Iskolaigazgatók versenyvizsgája

Emellett április 15., 16. és 17–én kerül megrendezésre az iskolaigazgatók versenyvizsgája. Amint azt Kónya László főtanfelügyelő–helyettes lapunknak elmondta, ezúttal kilenc igazgatói és egy aligazgatói állást hirdetett meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. „Négy  általános iskolai–, egy középiskolai–, három szakiskolai– és a humán erőforrás központ igazgatói helyéért, valamint 1 szakközépiskolai aligazgató helyért versengenek majd a jelentkezők” — tájékoztatott Kónya László. Amint azt a főtanfelügyelő–helyettes szintén elárulta a meghirdetett helyekre nem volt túljelentkezés, minden helyre egy–egy pedagógus adta be jelentkezését. A versenyvizsgán résztvevőket különböző követelmények alapján pontozzák majd.