Óvoda helyett szupermarket

A tervek szerint jövő nyárra készülne el a szupermarket. A szerző felvétele
A tervek szerint jövő nyárra készülne el a szupermarket. A szerző felvétele
Nemrégiben lebontották Nagyváradon a volt 37-es számú óvodának helyet adó épületet, a helyszínen most egy szupermarket épül.

Az új bevásárlóközpont a Decebal híd északi hídfőjének a közelében a Sebes-Körös partján épül. Petri Csilla, a nagyváradi önkormányzat sajtóosztályának a munkatársa szerkesztőségünknek elmondta, hogy a 37-es számú óvoda tavalyig működött a Sebes-Körös parti ingatlanban, mely egy kolozsvári cég tulajdonában volt. A cég jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani az óvodával a bérleti szerződést, ezért a nagyváradi helyi tanács tavaly decemberében döntött arról, hogy a 37-es óvodát beolvasztja az 54-es számú óvodába, tehát a megszűnő oviba járó kicsiknek biztosítva volt a hely az új tanintézményben. A nagyváradi önkormányzat egy szupermarket építésére adott két évre érvényes építkezési engedélyt a cégnek, mely már meg is kezdte a munkálatokat. A munkálat helyszínén kitett tájékoztató plakát szerint a kivitelezési határidő tizenkét hónap, azaz 2017 júliusára felépül az új létesítmény.

Pap István0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .