Ovis farsang volt Püspökiben

Ovis farsang volt Püspökiben
Nagyvárad- Szerdán délután a Biharpüspöki Alapítvány és a 19. számú óvoda óvónői szeretettel vártak minden gyermeket egy fergeteges farsangi mulatságra a helyi Bocskai István Közösségi Házba.

Fergeteges hangulat uralkodott szerda délután a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban, a Timár Enikő elnök, óvónő, illetve a Biharpüspöki Alapítvány és a 19. számú óvoda magyar pedagógusai által szervezett farsangi mulatságon, mely a hagyományos cél mellett arra is jó alkalomra bizonyult, hogy a jelenlevők jobban megismerjék egymást. Szebbnél szebb jelmezekbe öltözött gyermekek vidám hangjainak a csilingelése töltötte be a dísztermet, mások mellett királyfiakkal, szuperhősökkel, királykisasszonyokkal, pillangókkal, nemesekkel és úrhölgyeikkel lehetett találkozni a maradandó élményeket nyújtó összejövetelen.

Tánc és kalóz

Sándor Lilla táncoktató irányításával táncmozdulatokat sajátíthattak el a gyerkőcök, akik nagy lelkesedéssel tettek eleget ezen kihívásnak. Amúgy állandóan nagy volt a nyüzsgés, jövés-menés a parketten, és az ovisok legnagyobb örömére és meglepetésére egy adott pillanatban Tamás kalóz is betoppant a mulatságra, méghozzá nem üres kézzel, hanem lufikkal, melyekből különböző alakokat formált közönsége ámuló és csodálkozó tekintete által kísérve. És mivel farsang van, természetesen a fánkevés sem maradhatott el.

Ciucur Losonczi Antonius