Óvis farsang Várad-Szőlősön

Óvis farsang Várad-Szőlősön
Nagyvárad – Vidám farsangi hangulat költözött a szőllősi 2-es számú óvodába, ahol csütörtök délután a gyerekek és az óvónénik is színes jelmezekbe bújtak. Egyik kedvenc rész volt a közös játszás.

 

Az 56-os óvodához tartozó 2-es óvoda román és magyar tagozatos gyerekei immár több éves hagyomány szerint, idén is együtt ünnepelték a farsangot, s próbálták elűzni a telet. A csoportszobák bálteremmé lettek varázsolva a színes lufik, szerpentin és a gyerekek által erre az alkalomra készített sok-sok farsangi dísz által. Már napok, sőt hetek óta mindennapos téma volt a gyerekek körében, hogy ki minek fog beöltözni erre az alkalomra, s izgalommal várták, hogy ez végre valósággá váljon. Volt is öröm, mikor a várva-várt nap elérkezett! Mindenki boldogan mutogatta társainak a maga jelmezét, kérdezgette az óvónénijét, hogy neki is tetszik-e a jelmez, felismeri-e ki van alatta, nem fél-e tőle?

Mikor sikerült mindenkinek elkészülni, az óvónénik ( Calma Maria, Imre Doina, Géczi Lili és Golban Lucia) köszöntötték az egybegyűlteket és elmondták a szülőknek, hogy mit is jelent a farsang. Ezt követően a gyerekek igazi télkergető műsort adtak elő, farsangi mondókákkal, versekkel. Közben Luci bohóc óvónéni arra ügyelt, hogy a szülők el ne felejtsenek tapsolni. A közös szereplés után ki-ki versikével mutatta be jelmezét. Egy egész erdőre való állatsereg, bohócok hada, tündérek és királylányok sokasága, több szuperhős, Ludas Matyi, Hófehérke, kalóz és egy alig három éves palástjában botladozó aranyos ,,vérszívó’’ vámpír is megjelent a felvonuláson.

 

Aktívan részt vettek

 

A délután másik kedvenc része volt a közös játszás. A gyerekek számos versenyen és szórakoztató játékon vettek részt: volt aranytojás szállítás, pufulecevés hátratett kézzel, zenés székfoglaló, lufis tánc, szembekötős perec evés stb. A gyerekek nagyon élvezték, és aktívan vettek részt minden játékban, olyannyira, hogy minden verseny döntetlen lett, mindenki oklevelet és ajándék álarcot kapott a jelmezéért, illetve a játékban elért sikeréért. A szülők fánkkal, finom házi lekvárral, teával és üdítővel tették még hangulatosabbá ezt az összejövetelt. Jócskán beesteledett, mikor a szülőknek sikerült meggyőzni gyerkőceiket, hogy most már ideje lesz hazamenni.