Óvatosan az élelmiszerekkel!

Csak arra kijelölt, engedéllyel rendelkező helyekről szerezzük be az élelmiszert, figyelmeztet az ANSVSA
Csak arra kijelölt, engedéllyel rendelkező helyekről szerezzük be az élelmiszert, figyelmeztet az ANSVSA
Az ételmérgezés elkerülése érdekében arra kéri a lakosságot az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA), hogy csak arra kijelölt, engedéllyel rendelkező helyekről szerezzen be élelmiszert.

A meleg időszak közeledtével az élelmiszer-biztonsági szakemberek ismételten felhívják a figyelmet, hogy csak az engedéllyel rendelkező forrásokból származó élelmiszerek kapcsán lehetnek biztosak benne, hogy azok minőségét szakemberek ellenőrizték, illetve hogy megfelelő körülmények között tárolták azokat, mielőtt a fogyasztók elé kerültek. Ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az állati eredetű élelmiszert beszerzése után a lehető legrövidebb időn belül hűtőszekrénybe kell tenni. Az ANSVSA felszólítja a kereskedőket, hogy ne forgalmazzanak olyan hústerméket, amelyet nem kísér az állat-egészségügyi hatóság által kiállított és lepecsételt minőségbizonylat.

Ellenőrzések

A hatóság egyébként április 25-e és május 26-a között több mint kétezer húsfeldolgozó üzemet ellenőrzött. Az akció során 212 büntetést rótt ki, összesen 324.920 lej értékben – tudatta az AGERPRES hírügynökséggel az ANSVSA. 196 esetben bocsátottak ki figyelmeztetést, három üzemnek időszakosan, ötnek pedig véglegesen felfüggesztették a tevékenységét. 1624 kilogramm hústerméket koboztak el, mert emberi fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult – teszi hozzá a hatóság közleménye.

Címkék: , ,