Óvás, majd visszakozás

Akt.:
Óvás, majd visszakozás
Az elmúlt napokban még az volt, a hír, hogy az Abed Nego cég óvást nyújtott be a nagyváradi Fekete Sas palota passzázsának burkolatfelújítására kiírt közbeszerzési eljárás eredménye ellen, a keddi nap folyamán azonban Petri Csilla, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársa már arról tájékoztatta az Erdont, hogy az óvást visszavonták,

Ezért már a jövő héten alá lehet írni a kivitelezési szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes Drumuri Orăşeneşti céggel, amelyik az olasz Porfido ed Arte konzorciummal közösen burkolja majd le a palota passzázsát. Mint arról korábban már beszámoltunk, az említett vállalatok 1,7 millió lejes (plusz áfa) ajánlattal nyerték el a munkálatot, melynek során mozaikolás helyett márvány és gránitburkolattal látják el a passzázs járószintjét. A nagyváradi helyi tanács tavaly ősszel döntött arról, hogy mozaikburkolás helyett több színárnyalatú Verona Rosso tipusú márvánnyal burkolják le a passzázst, ugyanis korábban egyetlen mozaikoló cég sem jelentkezett a város által a passzázs újraburkolására kiírt közbeszerzési eljárásra, azok után, hogy az eredeti újramozaikolást, a munkálatok nem megfelelő minősége miatt, az önkormányzat nem vette át.

A mostani munkálatot több részletben végzik el azért, hogy a passzázs belső homlokzatainak felújítását végző Constructorul Sălard cégnek legyen ideje befejezni saját munkálatait. A burkolást a passzázs Zöldfa (Alecsandri) utcai bejáratától kezdik meg, majd a Szent László tér felőli bejárat, végezetül pedig a Kossuth (Independentei) utcai bejáratnál lévő passzásrész felújítása következik. Az elképzelések szerint június végéig el is készül a padlózat-felújítás.