Ötven milliós bírság a TELE2-nek

A vásárlókat megtévesztő reklámjaiért 50 millió forintos bírságot szabott ki az ország legnagyobb alternatív vezetékes telefonszolgáltatójára a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A TELE2 nem tartja megalapozottnak a bírságot, ezért jogorvoslattal él – áll a társaság közleményében.

A TELE2 több reklámjában kínált ingyenes telefonálást az embereknek, sőt azt állította, nála havi előfizetési díjat sem kell fizetni. Ezeket a kedvezményeket azonban csak azok vehetik igénybe, akik havidíjat fizetnek a hozzáférést biztosító vezetékes szolgáltatójuknak (például a Magyar Telekomnak). Ráadásul a hirdetések a kapcsolási díjakra sem hívták fel a figyelmet, amit a havidíjon felül a TELE2-nek, mint közvetítőnek kell fizetni. A GVH szerint a cég a versenytársakkal sem tárgyilagosan hasonlította össze magát a reklámokban.

A GVH ezért 50 milliós bírsággal sújtotta a TELE2-t, amit a társaság reklámköltségeihez, és a megtévesztett emberek köréhez mérten állapított meg. A társaság nem tartja jogosnak sem a bírság mértékét, sem az alapját, ezért jogorvoslattal akar élni – áll a TELE2 közleményében.