Ötven kilós bombát szállított biciklijén

Akt.:
Fotó: aradon.ro
Fotó: aradon.ro
Míg Nagyváradon az elmúlt hétvégén egy személygépkocsi hátsó ülésén szállított borjú okozott mulatságos pillanatokat a közlekedésben résztvevők számára, addig Arad megyében egy sokkal veszélyesebb mutatványt kaptak lencsevégre: Szépfalu (Frumuseni) határában egy férfi biciklijén egy fel nem robbant, 50 kilós légibombát szállított.


A nem mindennapi eset hétfő este történt az Arad és Szépfalu közötti megyei úton. A férfi útközben valószínűleg ráeszmélt, hogy a szállítmány veszélyes lehet, és az útszélén hagyta a lőszert. A tűzszerészek a bejelentés után este háromnegyed hétkor szálltak ki az elhagyott bombához, a vizsgálat után úgy döntöttek, nem mozdítják el azt. A megsemmisítéshez egy sor biztonsági intézkedés szükséges, ami a sötétség beálltával nem lett volna kivitelezhető. A megtaláláskor a bomba az úttesttől megközelítőleg öt méterre feküdt. Az éjszaka során rendőrök, majd csendőrök felügyelték a lőszert.

A ötven kilós bombát a tűzszerészek kedd reggel semmisítették meg. Biztonsági okokból a lőszert a községtől két kilométeres távolságra szállították, a robbantás következtében ugyanis a repeszek egy kilométeres körzetben is szétszóródhatnak.