Otthoni orvosi ellátás INGYENESEN, biztosított betegek számára

Akt.:
Otthoni orvosi ellátás INGYENESEN, biztosított betegek számára
A nagyváradi PELICAN KÓRHÁZ segíti az embereket a legnehezebb pillanatokban azáltal, hogy ingyenes egészségügyi ellátást ad otthon.

A PELICAN az idén májusban indította ezt, célja, hogy segítse a betegeket, akiknek szükségük van az otthoni orvosi ellátásra, és nem feltétlenül igényelnek kórházi kezelést. Kapnak otthoni gondozást onkológiai betegek, akiknél műtéti beavatkozás utáni ellátás kell, és olyan betegek, akiknek orvosi kezelést ajánlottak szakorvosok vagy a háziorvos.

Biztosított betegek kaphatnak ingyenesen 21 egészségügyi ellátást otthon, mint a gyógyszer beadása (infúzió, injekció, stb), katéterezés és a gyógyszer beadása, intravesicális mérés, élettani paraméterek mérése, mesterséges táplálás, sebkezelés, felfekvések, sztóma, sipolyok stb., nem invazív lélegeztetés, fizioterápia stb.

pelican1

Ahhoz, hogy ingyenes orvosi ellátást kapjanak otthon, a betegek, akik biztosítottak, és akik Nagyváradon vagy környékén élnek, ajánlást kell kapniuk a PELICAN orvosaitól a kórházból való elbocsátás után, vagy a családorvostól. Ezt az ajánlást a Bihar Egészségbiztosítási Házhoz kell benyújtani, és be kell tartani a hatályos jogszabályokat.

Továbbá, az orvos, aki az ajánlást adja, ugyanaz, aki eldönti, mely egészségügyi szolgáltatások kellenek, és az időtartamot is, amely során a biztosított kaphat egészségügyi ellátást. Ugyanő dönti el a szolgáltatás gyakoriságát, de nem lehet több, mint 90 nap 11 hónap alatt, viszont tarthat több szakaszban. Egy szakasz 15 nap, kiemelte esetekben legfeljebb 30 napi, ha orvosilag indokolt.

pelican3

Vigyázat! Az ajánlás 30 napon át érvényes, a kiadásának napjától, anélkül, hogy figyelembe vennék az adott napot is.
Kérjük, biztosított betegek (vagy gondozóik), akik szeretnék igénybe venni az orvosi ellátást ingyenesen otthon jelentkezzenek a PELICAN KÓRHÁZBAN előjegyzésre.

Információkat a Call Centerben, a 0259.444444-en kaphatnak, vagy a www.spitalpelican.ro honlapon.

(Fizetett hirdetés: H83824)