Ott lesz a VSK Bukarestben

Csütörtök reggel utazik a román fővárosba a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata, a Román Kupa négyes döntőjének helyszínére. Péntek délután fogják rendezni az elődöntőket.

Nem marad le a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata a Román Kupa négyes döntőjéről. Erről határozott kedd esti rendkívüli gyűlésén a klub igazgatótanácsa. Bár az még nem tisztázódott, honnan teremtik elő azt a pénzt, amely a csapat ott tartózkodásához szükséges (körülbelül 150 lej/személy/nap), viszont fontosnak tarják, hogy a VSK részt vegyen a tornán, amelyről (elméletileg) legalább egy bronzéremmel térnek haza. Tekintettel arra, hogy az együttes második évét tölti a román élvonalban, még ez sem tekinthető rossz eredménynek: tavaly bajnoki bronz, idén biztos kupaérem. A Román Kupa idei Final Fourjában ugyanis a bajnokság második értékcsoportjába tartozó Bukaresti Olimpia kakukktojásnak számít a VSK, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC és az MCM Târgovişte mellett.

Természetesen Dan Fleşeriu edző a bronznál szebben csillogó éremmel térne haza. Bár elismeri, hogy nagyon nehéz lesz az elődöntőben az a csapat ellen játszani, amely ebben az idényben még veretlen, de bízik abban, hogy a tanítványai tartani tudják az elmúlt meccseken nyújtott jó formát és meglephetik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC–t. A két csapat közötti mérkőzések eredményének alakulásán is észlelhető a VSK fejlődése. A bajnokság alapszakaszában a szatmáriak 14 ponttal vesztették el a hazai, első mérkőzést, a visszavágón pedig már csak héttel tudott győzni a Sepsi BC. A középdöntő első, szatmári találkozóján a háromszékiek hattal verték a VSK–t, az elmúlt hétvégén játszott visszavágón pedig öt pont szentgyörgyi előnnyel ért véget a párharc. Talán eljött a szatmáriak ideje, hogy akkor vegyenek revánsot a Sepsi BC–vel szemben, amikor nekik a legjobban fájhat. A „zöld–fehér” együttes ugyanis sorozatban második alkalommal maradna le a kupadöntőről, pedig 2008–ban még ők emelhették magasba a győztesnek járó serleget. Ráadásul a VSK lehetne az első csapat ebben az idényben, amely legyőzi a háromszékieket.

A szatmári lányok ma reggel utaznak el Bukarestbe és pénteken 17 órától, az MCM – Olimpia elődöntő után játszanak a döntőbe jutásért a Sepsi BC ellen.

Címkék: , ,