Ötödik szülői bál a micskei iskolában

Ötödik szülői bál a micskei iskolában
Az idei évben már ötödik alkalommal rendezték meg a micskei Miskolczy Károly Általános Iskolában a Szülők Bálját. A programot a Görböc néptánccsoport biztosította, volt tombolasorsolás is.

A bál a családokat szólítja meg közös mulatásra, együttlétre, így a szülők gyerekeikkel együtt érkeznek a batyus összejövetelre. Az idén is nagy népszerűségnek örvendett az iskola szülői közösségének rendezvénye, az eddigieket tekintve most volt a legtöbb résztvevő, közöttük Kosztandi Mihály polgármester, illetve Kovács Edit helyi tanácsos, valamint családjaik. Hodgyai Edit iskolaigazgató köszöntötte a bálozókat, nyitóbeszédében a boldog család „titkáról” szólva, az együttlétek, beszélgetések, másokra való figyelés közösségmegtartó erejéről, a békesség nyújtotta biztonságról, melyben a családok a legtöbbet nyújthatják gyerekeik kiegyensúlyozott fejlődésükért. A szeretet, a biztonság, a békesség az ami megtartja a családokat, ami lehetőséget ad a generációk egymást segítő együttélésében, a fiatalabbak fejlődésében, gyarapodásában.

Gyerekek és szüleik keringője

A szokásnak megfelelően ifj. Johann Strauss bécsi keringője szolgáltatta a bál nyitótáncának zenéjét a Görböc néptánccsoport tagjai számára, amit a gyerekek és szülők közös keringője követett: lányok és édesapák, fiúk és édesanyák közös tánca úgy a gyerekek mint a szülők örömére. Az est folyamán többször színre lépő Görböc biztosította a további programot marosszéki és kalotaszegi táncokat adva elő, ugyanakkor hagyományos gyermek-táncházra is sor került, melynek zenéjét a Görböc zenekar szolgáltatta. A bál egyik fénypontja a tombolasorsolás volt, mely során a felajánlott ajándékok, meglepetések sora talált gazdára. A fődíj – egy kerékpár – Oláh József Gergely harmadik osztályos tanulóé lett. A bál a Miskolczy Károly Általános Iskola Szülői Közössége, a Görböc Kulturális Egyesület és a micskei RMDSZ-Nőszervezet közös szervezésében valósulhatott meg.

Rencz Csaba

Címkék: ,