Öt fiatal került kórházba, miután éjszaka a Transzfogarasi-úton szakadékba borultak autójukkal

Öt fiatal került kórházba, miután éjszaka a Transzfogarasi-úton szakadékba borultak autójukkal
Húsz méter mély szakadékba borult egy autó vasárnapról hétfőre virradóan a Transzfogarasi-úton, ahol éjszaka tilos a közlekedés.

A személygépkocsiban öten ültek, három fiatalember és két fiatal nő, mindannyian 18-19 évesek. A 18 éves sofőr a jelek szerint túl gyorsan akart bevenni egy kanyart, így az autó kisodródott az útról. Az egyik utas – egy 18 éves fiatalember – súlyos sérülésekkel került a temesvári kórházba, egy másik csigolya- és bordasérüléseket szenvedett, a harmadik pedig a fején sérült meg. A két lány is kórházba került, egyiküket azonban rövidesen kiutalhatják – tájékoztatott hétfőn Decebal Todăriţă, a Szeben megyei sürgősségi kórház szóvivője.

Az autó a Bâlea-tó és a Bâlea-vízesés között borult a szakadékba, ahol éjszaka tilos közlekedni. Hegyimentők, rohammentők és Szeben, valamint Argeş megyei mentősök siettek a segítségükre.

Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője közölte: a balesetet előidéző 18 éves sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt büntetőjogi kivizsgálás indul. Ha a baleset nem következett volna be, a fiatalembertől akkor is megvonták volna 60 napra autóvezetői jogosítványát és 6-8 büntetőpontot kapott volna, mert éjszaka közlekedett a Transzfogarason.

www.agerpres.ro