Ösztöndíjakat, oktatási támogatásokat kérnek a diákok

Ösztöndíjakat, oktatási támogatásokat kérnek a diákok
A Bihar Megyei Diáktanács szeretné elérni a tanulmányi és oktatási ösztöndíjak rendszeressé tételét. Javaslatukat írásban is megfogalmazták, és átadták a Bihar Megyei Tanács elnökének.

Kiemelték, hogy a törvény lehetővé tesz hasonló juttatásokat, de Bihar megyében egyetlen település sem él ezzel a lehetőséggel. Kérésük alátámasztására elmondták, hogy ezzel ösztönözni lehetne a diákokat a jobb tanulmányi eredmények elérésére, illetve csökkenne az iskolai tanulmányaikat megszakító gyerekek száma. Kéry Hajnal helyettes főtanfelügyelő megerősítette, hogy Bihar megyében az oktatási intézmények évek óta nem utalnak ki tanulmányi és szociális ösztöndíjat. Mint mondta létezik egy szociális támogatás, amit közvetlenül a minisztérium utal át az iskoláknak.

Körlevél

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke a diákok megkeresése nyomán körlevélben fordul az önkormányzatokhoz, ismertetve az ösztöndíjak kiutalására vonatkozó törvény részleteit. Hangsúlyozta azonban, hogy az elbírálás az önkormányzatok feladata és hatásköre. A visszajelzésekről tájékoztatni fogja a Diáktanács képviselőit és ígéretet tett arra is, hogy dokumentálja az ország különböző megyéinek gyakorlatát.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .