Őszi fesztivál zöldségfigurákkal

Őszi fesztivál zöldségfigurákkal
Immár tizennegyedik éve szervezik meg a nagyváradi Nicolae Bălcescu iskolában az őszi, tematikus rendezvénysorozatot, tudtuk meg Bántó Norbert igazgatóhelyettestől.

A rendezvények az idén is szeptember 20-tól kezdődtek és november 20-án érnek véget. Főleg a kisiskolások vesznek részt és az egész a szülők támogatásával zajlik. A szervezésben főleg a tanítónők vállaltak szerepet, a fő szervező Stela Tăut tanítónő volt.

Az elmúlt hetek során többek között tematikus versmondó verseny, könyvkiállítás, őszi takarítás zajlott az iskolában, egy másik rendezvény keretében a gyerekek megtanultak gyümölcssalátát készíteni – természetesen őszi gyümölcsökből – ezenkívül félixfürdői, valamint püspökfürdői látogatást tettek. Rajzkiállítás is volt, s tegnap zajlott a leglátványosabb rendezvény: a gyerekek őszi gyümölcsökből, illetve zöldségekből készített figuráit, „szobrait” állították ki az iskola bejáratánál, a kicsik álarcosbálon vettek részt, s mindazok a gyerekek, akik kiemelkedően teljesítettek a rendezvénysorozat alatt, oklevelet kaptak.