Ősszel kezdődhet a felújítás

Ősszel kezdődhet a felújítás
Nagyvárad- Sajtótájékoztatót tartott Ilie Bolojan polgármester, melyen bejelentette: hétfőn aláírta a finanszírozási szerződést, így valószínűleg ősszel elkezdődhet a Szent László tér felújítása.

 

 

A városháza kistermében tartott keddi sajtóértekezletén Ilie Bolojan váradi polgármester bejelentette: március 26-án aláírta a finanszírozási szerződést, így a versenytárgyalások lebonyolítása után valószínűleg az ősz folyamán elkezdődhet a Szent László tér felújítása, illetve átalakítása. Az áfával együtt több mint 21 millió lej értékű, tizennyolc hónapos futamidejű, tehát 2012 márciusa és 2013 szeptembere között zajló befektetés három másik projekttel együtt az integrált városfejlesztési stratégia részét képezi. A négy beruházás összértéke áfával együtt körülbelül 79 millió lej, melyből 59,5 millió lej a vissza nem térítendő támogatás. A városközpont korszerűsítése mellett szintén jelentősebb értékű invesztició a vár B, C, D és E épületeinek renoválása, a létesítmény rendbetételének második szakasza keretében (51 millió lej, 39 hónap alatt), mely nagyobb volumenű befektetéseket a Fekete Sas-palota átjárójának modernizálása (4 millió lej, 16 hónap alatt), valamint a December 1. tér 9. szám alatt található gyermekgondozó-központ renoválása (3 millió lej, 22 hónap alatt) egészíti ki.

A tájékoztatón az elöljáró két másik beruházásra is kitért: elmondta, hogy az illetékes uniós bizottság rábólintott a város hőrendszerének korszerűsítését célzó projekt folytatására, és mivel elhárultak a tulajdon-visszaigénylési akadályok, hamarosan elkezdődhet a Szálka-dombi park kialakítása is.

 

Ciucur Losonczi Antonius