Összekevert a kormányfő két ország fővárosát

Viorica Dăncilă kormányfő Montenegróba tett látogatást
Viorica Dăncilă kormányfő Montenegróba tett látogatást
,,Komoly diplomáciai baklövést” követett el montenegrói látogatásán Viorica Dăncilă kormányfő, amikor összekeverte az ország fővárosát (Podgoricát) Koszovó fővárosával (Pristinával) – jelentette ki szerdán este Adrian Dobre, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt szóvivője.

Dobre szerint a miniszterelnöknek ki kellene elemeznie azoknak a tanácsadóknak a munkáját, akik a látogatást előkészítették.

,,Ez egy letagadhatatlan diplomáciai baklövés. Sajnos a Balkán-félsziget történelmi szempontból igen érzékeny régiókból áll, kerülni kell az ilyen jellegű melléfogásokat. (…) Véleményem szerint a miniszterelnöknek ki kellene elemeznie azoknak a tanácsadóknak a munkáját, akik a látogatást előkészítették” – nyilatkozta Dobre a Digi 24 televíziónak.

Dobre szerint a külügyminisztériumra hárul, hogy kiköszörülje a csorbát, hogyha ennek érezhető hatása lesz a két ország viszonyára.

A román sajtó bemutatta azt a felvételt, amelyen Viorica Dăncilă miniszterelnök a Milo Đukanović államfővel való találkozóján azt nyilatkozza, hogy örvend, hogy egy román kormányfő első montenegrói látogatása alkalmából Pristinában lehet. A hibát kijavította a sajtóértekezlet hivatalos tolmácsa, aki a fordításban Podgoricát mondott.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .