Összegző sajtótájékoztató

Összegző sajtótájékoztató
Nagyvárad- Péntek délután az RMDSZ Sas-palotabeli székházában kampányösszegző sajtótájékoztatót tartott Szabó Ödön képviselőjelölt.

Visszatekintésében azt emelte ki, hogy az RMDSZ pozitív kampányt folytatott, nem támadtak senkit, és nem reagáltak az alaptalan vádaskodásokra, mert meggyőződésük, hogy a magyar közösség úgyis ismeri a jelölteket. A kopogtatás módszerét alkalmazták, arra törekedtek, hogy a közeljövőben, illetve az elkövetkezendő négy évben várható történésekről beszéljenek a emberekkel, úgymint az alkotmánymódosítás vagy a várható közigazgatási átalakulások. Egy újságot is kiadtak, mely egyebek mellett a programjuk főbb elemeit ismerteti, és szakmai konzultációkat is folytattak.

A politikus hangsúlyozta: nem válaszoltak az EMNP igaztalan támadásaira, mert úgy vélik, nincs értelme az árkok mélyítésének vagy a sárdobálásnak. A képviselőjelölt külön felsorolta azokat a településeket, amelyeket a néppártiak annak okán emlegettek, hogy állítólag a helyi RMDSZ-es vezetők nem engedélyezték nekik a kampányrendezvényeik megszervezését. Szabó Ödön szerint ahol igényeltek, ott kaptak engedélyt, de a valódi céljuk nem is, hanem a provokálás volt. Megjegyezte: nem tették meg, pedig megkérdezhették volna Szilágyi Zsolttól: nem okoz neki morális problémát, hogy azt az RMDSZ-t bírálja állandóan, mely szervezetnek 14 évig a képviselője volt, és annak a Tőkés Lászlónak a kabinetfőnöke, aki RMDSZ-es listán jutott be az Európai Parlamentbe? Hozzátette: Csomortányi István pedig miért beszél állandóan a korrupt RMDSZ-esekről, ha a vagyonnyilatkozatában nulla jövedelem van feltüntetve. Ezek szerint nem eszik, telefonál vagy vezet autót, mert az ezekkel járó költségeket különben miből tudná fedezni?

Összefoglalóját végül azzal zárta Szabó Ödön, hogy az RMDSZ meglátásában első osztályú csapattal indult a december 9-i választásokon.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,