Összegzik a felmérők eredményeit

Összegzik a felmérők eredményeit
Pavel Năstase tanügyminiszter azt kéri a megyei tanfelügyelőktől, hogy most első alkalommal összegezzék a másodikos, a negyedikes és a hatodikos diákok országos képességfelmérőinek eredményeit.

Hangsúlyozta: ezek a felmérők nem olyan típusú vizsgák, melyeknek az a célja, hogy versenyhelyzetet teremtsenek a gyermekek közt, de eddig még soha sem történt meg az eredmények összegzése, pedig fontos lenne ez abból a szempontból, hogy elkészülhessen egy országos kielemzés.

A másodikosok képességfelmérő vizsgái a múlt héten zajlottak. Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes az erdon.ro-nak azt nyilatkozta: hosszabb időt vesz igénybe ezeknek a dolgozatoknak a kijavítása, ezért még mindig tart. Rangsor nem készül, hiszen nem jegyeket adnak, hanem minden egyes feladathoz, illetve feladatcsoporthoz társítottak a pedagógusok egy kódot, mely jelzi, hogy a vizsgázó milyen szinten tudta megoldani. Később pedig a szülőkkel megbeszélik, hogy milyen képességeknek a fejlesztésére van szükség.

A negyedikesek május 3-án vizsgáznak románból, 4-én matematikából, 5-én anyanyelvből. A hatodikosok május 10-én nyelvből és kommunikációból, 11-én matematikából és a tudományokból.