ERDON Helyi hírek

2008.08.19. 17:30

Nincs hol lakniuk

<p>Szatmár megye — Az árvizek következtében megyeszerte jónéhány lakóház megrongálódott. Hadadon is többen maradtak fedél nélkül. Cürti Andrei hadadi lakos házát is lakhatatlanná tette az árvíz, emiatt kereste fel kedden Csehi Árpád tanácselnököt.</p>

Cürti kérése, hogy a Megyei Tanács segítse bizonyos összeggel, hogy újraépíthesse a házát. Mint mondta, amennyiben nem oldódik meg hamarosan a helyzet öt gyermekét állami gondozásba veszik.

„Hadad község önkormányzata már több ingatlant is felajánott a Cürti család számára, azonban ezeket rendre visszautasították. A ház újjáépítése azért nem lehetséges, mert az adott területre az illetékes hivatal nem bocsáthat ki építkezési engedélyt, mivel a telek árvízveszélyes területen van, így erre biztosan nem adhat pénzt a Megyei Tanács, azonban a helyi önkormányzattal közösen minél hamarabb megoldást fogunk keresni a család problémájára”— válaszolta Csehi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!