Összeállt az elnöki kabinet

Megvannak a kabinetjének a tagjai – tájékoztatta az Erdély Online-t Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke, hangsúlyozva azt, hogy olyan személyeket választott ki, akik komoly szakmai múlttal rendelkeznek a saját területükön, így remélhetőleg a segítségükkel a megyének „sikerül elérnie a megfelelő fordulatszámot”.

Mint megtudtuk, kabinetvezetőnek Králik Lóránd gazdasági szakembert kérte fel, Simon Adrián pedig – aki a Pro Demokrácia Egyesület helyi elnökeként szerzett ismertséget magának – a pályázatokkal, projekt kezdeményezésekkel, előtanulmányokkal foglalkozik. A sajtóval a kapcsolatot Hízó Zoltán televíziós újságíró fogja tartani, míg a Tulipán-kalákák és a cserkész-mozgalom szervezésében jeleskedő Borsi Imre Lóránt a turisztikai és egyéb fejlesztési ügyekkel foglalkozik.

A stáb tagja még Szabó József korábbi helyi tanácsos, az ő esetében a napokban jönnek meg a véglegesítési papírok, melyek azt igazolják, hogy sikerrel pályázott a megyemenedzseri tisztség betöltésére. Tágabb értelemben az elnöki csapatot erősíti a korábban a váradi városházán dolgozó, tehát széles körű adminisztratív tapasztalatokkal rendelkező Wagner Izabella is, valamint két ifjú hölgy, akik eddig is a Megyei Tanácsnál voltak: Horváth Edit és Nagy Anita.