Összeállították a jelöltlistákat

Összeállították a jelöltlistákat
Szerdán este a Trade Centerben rangsoroló küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Cseke Attila, Szabó Ödön és Biró Rozália pozíciója biztos, a többiekről a MÁT dönt.

Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke bejelentette: a megyei RMDSZ-ben teljes volt a konszenzus, illetve az egyetértés azt illetően, hogy kik szerepeljenek a parlamenti listák befutónak tűnő helyein, így augusztus 31-ig ez a három személy, vagyis ő, Szabó Ödön és Biró Rozália nyújtotta be a jelöléshez szükséges dokumentációját.

A szenátusi lista első helyén Cseke Attila szerepel, a képviselőházi listán pedig I. helyen Szabó Ödön, a II-on pedig Biró Rozália. Szerdán ugyanakkor összeült a Megyei Állandó Tanács, elemezte a lehetőségeket, és a további helyekre összeállított jelöltlistákat, melyek pozícióinak betöltésére olyan köztiszteletben álló személyiségeket kért fel, akik beleegyeztek abba, hogy vállalják az RMDSZ eddig eredményeit, és a továbbiakban ily módon is tenni kívánnak a magyar közösségért. Ábécé sorrendben ők a következők: dr. Bántó Norbert ifjúsági vezető, turisztikai szakember, dr. Budaházy István főgyógyszerész, Csávossy György borász, Derzsi Ákos vállalkozó, a Caritas ügyvezető igazgatója, Kiss Imre érmihályfalvi földrajztanár, Meleg Vilmos színművész, Szántó Ildikó gyermekvédő, szociális szakember, Szebeni Csongor fogorvos, Szíjjártó Zoltán közgazdász, az erdészeti hivatal gazdasági igazgatója és Vesselényi Tibor egyetemi oktató, az állami egyetem doktori iskolájának vezetője. Négy hely kiadó maradt, ezekre a római katolikus, a református és a baptista egyház, valamint a Magyar Polgári Párt (MPP) kell nevesítsen egy-egy személyt.

A küldöttgyűlés tagjai megszavazták a három pályázó indulását, valamint a MÁT-ot is felhatalmazták a pozíciók véglegesítésére.

Ciucur Losonczi Antonius