Orvoslás és spiritualitás

Akt.:
Dr. Nida Chenagtsang
Dr. Nida Chenagtsang
Orvoslás és spiritualitás címmel tart előadást Nagyváradon dr. Nida Chenagtsang május 15-én, vasárnap délelőtt 10.30 és 12.30 óra között a Városi Művelődési Ház (volt Arlus) Florica Ungur termében, majd délután bevezetést nyújt a tibeti orvoslás spirituális hagyományába, a Yuthok Nyingthigbe.

A spiritualitás fontos része a tibeti orvoslásnak, megerősíti az orvosok, gyógyítók, masszázs terapeuták gyógyítói képességét, problémamegoldó készségét és tisztánlátását. A délelőtti előadásra a felajánlás 30 lej, délután pedig 75 lej. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki orvoslással, masszázzsal, gyógyítással foglalkozik, vagy csak egyszerűen érdeklődik a téma iránt. Az előadás angol nyelven lesz megtartva, amit román, illetve igény szerint magyar nyelven tolmácsolnak. Bővebb információk a contact@iamtt.ro e-mail címen vagy a 0757–660–422-es telefonszámon igényelhetők.


Dr. Nida Chenagtsang Tibetben, Amdo tartományban született. A lhászai Tibeti Orvosi Egyetemen tanult és intenzív hagyományos képzésen vett részt. Ezt követően Tibet különböző kórházaiban praktizált, mellette pedig számos könyvet adott ki a hagyományos tibeti gyógyászatról. Komolyan tanulmányozta az ősi tibeti gyógyászati módszereket, és széleskörű ismertségre tett szert Keleten és Nyugaton egyaránt.Számos helyen tanított hagyományos tibeti gyógyászatot, Ku Nye masszázst, mantragyógyítást, álomfejtést. Kiválóan beszél angolul, nagyszerű kommunikátor, óriási tapasztalata és tudása révén képes a hagyományos tudás finomságait érthető módon átadni nyugatiak számára is. Dr. Nida jelenleg a Sorig Intézet, valamint a Hagyományos Tibeti Gyógyászat Nemzetközi Akadémiájának orvos-igazgatója.