Orvosi botrány a Fülöp-szigeteken: kiröhögték a műtőben fekvő pácienst

Nyomoznak egy fülöp-szigeteki kórház dolgozói ellen: az orvosok és nővérek ugyanis kinevették a műtőasztalon fekvő beteget, akinek végbelébe egy dezodoros flakon szorult. Mindezt pedig videóra is vették. A fölvétel pedig fölkerült a YouTube videómegosztóra is. A szorult helyzetbe került férfi most pert fontolgat a kórház ellen.

A fölvételen jól látszik és hallatszódik, hogy amíg az orvos megpróbálja kiszedni a flakont a férfi hátsójából, a kollégái hangosan röhögnek és élcelődnek a betegen. Amikor előkerült a doboz, hangos üdvrivalgásban törtek ki az egészségügyi dolgozók.

A kórházban kezelt férfi most pert fontolgat, amiért a beavatkozásról többen is fölvételeket készítettek mobiltelefonjukkal és videókamerával. Azt is nehezményezi a sértett, hogy az operációt végző személyzeten kívül jóval többen tartózkodtak a műtőben. A férfi elmondta: miután fölkerültek a fölvételek a videómegosztóra őt és családját is megaláztatások érték.

A fülöp-szigeteki kórház szóvivője azt ígérte, hogy a lehető leggyorsabban kivizsgálják az ügyet. Ha a vétkeseket bűnösnek találják az ügyben, akkor felfüggeszthetik vagy akár el is bocsáthatják állásukból őket, vagy visszavonhatják orvosi engedélyüket is.