Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Akt.:
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
A Nyitott Akadémia legnépszerűbb új előadója Nagyváradon! Az előadást szeptember 27-én 19:00 órától a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában hallgathatjuk meg.

A közkedvelt Nyitott Akadémia sorozat keretében szeptember 27-én Nagyváradon hallgathatjuk meg az elmúlt hónapok legnépszerűbb pszichológiai sikerkönyvének szerzőjét, Orvos-Tóth Noémit! A lebilincselő Örökölt sors megjelenése óta (azaz közel háromnegyed éve!) a magyarországi sikerlisták élén áll, és az olvasók kedvence lett. Az előadás pedig szintén óriási élményt jelent, melyet minden városban vastapssal köszön meg a közönség.

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor – ha szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat – érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.

A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd – amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább. Az egykori háborús üldöztetés a mi életünkben depresszió formájában jelentkezhet, az árván maradt dédmama kötődési vesztesége párkapcsolati kudarcokban, az öngyilkos nagypapa eltitkolt története pánikzavarban – hogy csak néhány lehetséges példát említsünk.

Orvos-Tóth Noémi előadásában kliensei és világhírű művészek esetein keresztül mutatja be ezeknek a mechanizmusoknak a működését, és egy kis családfa-kutatási gyorstalpalót is tart, hogy hozzá tudjunk kezdeni saját transzgenerációs önismereti utunkhoz.

Az előadás előtt és után a Nyitott Akadémia standján – sok más, pszichológiai tárgyú kiadvány mellett – meg lehet vásárolni Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét is, melyet a szerző kérésre szívesen dedikál is.

Az előadást szeptember 27-én 19:00 órától a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában hallgathatjuk meg. Az előadásokra jegyek még kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon, és személyesen a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házának jegypénztárában.

(Hirdetés: H 280851)