Országos bútorvásár

Kolozsvár – XIII. alkalommal rendezi meg 2007. november 7-10. között az Expo Transilvania RT., a Kolozsvári Kereskedelmi Iparkamara, valamint a Romániai Bútorgyártók Egyesülete az Országos Szerződéskötő Bútorvásárt.

Kolozsváron évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor ilyen jellegű vásárra, amikor is a bútorkereskedelemmel foglalkozók, megtekinthetik a következő időszak bútorkínálatát. Ilyen alkalmakkor kötetnek meg azok a szereződések melyeknek alapján elkészítik azt a bútor mennyiséget, amit a vásárlók a bútorokat forgalmazó vállalkozóknál megvásárolhatnak.

Ioan Avram vásárigazgató elmondta, mindenki  láthatja, tapasztalhatja, hogy milyen ütemben nőnek országos szinten az építkezések, melynek következménye a lakásajánlatok bővülése. A bútoreladás ennek következtében növekedőben van.A vásáron 91 romániai és magyarországi  cég  5600 négyzetméteren mutatja be termékeit.

A Románia Bútorgyártók Egyesülete adatai szerint 2007 első 7 hónapjában elért termelési mutatók 21 százalékkal növekedtek, összehasonlítva az előző év, hasonló adataival. A belső piac a termelés 65 százalékát leköti.A kiállítás időtartam alatt a  vásárló az általa óhajtott bútorokat megrendelheti a gyártó cégtől. Kizárva ezzel a bútorok forgalmazóit, annak hasznával együtt, ami bútordarabonként jelentős megtakarítást jelent a vásárlónak. Nem beszélve arról, hogy a cégek hazaszállítják és otthon össze szerelik a bútorokat, mind ez szerepel a vásárlási árban.

Csomafáy Ferenc