Országszerte útlezárások és vihar okozta károk

Akt.:
Bihar megyében is okozott károk a vihar
Bihar megyében is okozott károk a vihar
Az elmúlt 24 órában tizenhét megye negyven településén okozott kárt a vihar, elsősorban az erős szél – tájékoztat a belügyminisztérium hétfői közleménye.

Az idézett forrás szerint, a kedvezőtlen időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni a DN12C úton Gyergyószentmiklós és Almásmező (Bicaz-Chei), valamint a DN13B úton, Parajd és Gyergyóalfalu között. Lezárták a DN 67C (Transzalpina) országutat Rânca és Obârşia Lotrului között, és a DN7C (Transzfogaras) országutat, Piscu Negru – Bâlea-vízesés között (ezt eredetileg november 1-jén tervezték lezárni).

A vihar a következő megyékben okozott kárt: Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Botoşani, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Giurgiu, Hargita, Máramaros, Neamţ, Prahova, Szeben, Suceava, Teleorman és Tulcea.

Útlezárások

A kedvezőtlen időjárás miatt lezárták hétfő reggel a DN 67C (Transzalpina) országutat Rânca és Obârşia Lotrului között, és a DN7C (Transzfogaras) országutat Piscu Negru – Bâlea-vízesés között (ezt eredetileg november 1-jén tervezték lezárni) – tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli közleménye. Lezárták ugyanakkor a DN12C utat Gyergyószentmiklós és Almásmező (Bicaz-Chei), valamint a DN13B utat Parajd és Gyergyóalfalu között. A Borgói-hágón (Pasul Tihuţa), Beszterce-Naszód és Suceava megye között megtisztították az utat és megszüntették a 7,5 tonnás korlátozást. Máramaros megyében téli körülmények között lehet közlekedni a DJ 186 úton Kapnikbánya (Cavnic) és Budfalva (Budeşti). A rendőrök ellenőrzik a gépkocsikat és csak azokat engedik tovább, amelyek megfelelő módon fel vannak szerelve.

Az útviszonyokról és az idájárási körülményekről a DSU applikáción tájékozdóhatnak.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,