Országszerte tüntetések vannak

Országszerte tüntetések vannak
Országszerte tízezrek vonultak az utcára szombaton, hogy tiltakozzanak a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen. Incidensekről 20 óráig nem érkezett jelentés.

Erdélyben, Máramarosban, Partiumban és a Bánságban sokfele utcára vonultak az emberek.

Kolozsváron mintegy 10.000 ember gyűlt össze a Főtéren. Ştefan Pop, 70 éves forradalmár 1989-ben kilyukasztott nemzeti zászlóját egy kétéves kisfiúnak ajándékozta, aki apjával vonult fel a tüntetésen.

Nagyszebenben mintegy 2.000 tiltakozó vonult ki a Nagypiacra, Medgyesen (Mediaş) ugyancsak 2.000-en, Szentágotán (Agnita) 500-an voltak.

Brassóban 2.000-en gyűltek össze a Tanácstéren.

Temesváron több mint 3.000 szeméy tiltakozott a rendelet ellen.

Sepsiszentgyörgyön mintegy 150 tiltakozó járta körbe a város központját. A kormányellenes jelszavakat skandáló tiltakozók megálltak prefektúra és a Szociáldemokrata Párt (PSD) székháza előtt.

Csíkszeredában több mint 100 személy gyűlt össze a központban. A korábbi napoktól eltérően, szombaton néhány résztvevő román zászlót lengetett.

Országszerte tízezrek az vonultak az utcára. 20 óráig tüntetésekről érkezett hír Konstancáról, Botoşaniból, Jászvásárból, Karácsonkőről (Piatra Neamţ), Galacról, Ploieştiről és Resicáról is.

www.agerpres.ro

Címkék: ,