Országszerte háztartásokat és utakat öntött el a víz

Fotó: digi24
Fotó: digi24
Az elmúlt 24 órában 21 házból, 382 udvarról és 20 pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet, ugyanakkor hét országút- és két megyeiút-szakaszt öntött el az ár, illetve megrongált öt hidat és pallót – tájékoztatott a belügyminisztérium.


Országos szinten a szaktárca 16 ezer alkalmazottját, köztük 8.000 rendőrt, 3.200 tűzoltót, 4.600 csendőrt mozgósítottak, hogy segítsenek a lakosságnak. A minisztérium közleménye szerint a bevetésre kész egységek addig maradnak az áradás sújtotta térségekben, amíg minden megyében rendeződik a helyzet. Az összesített adatok szerint csütörtök reggel 14 megye 60 településéről jelentettek károkat. Egyelőre nincsenek elszigetelt települések vagy lakosok.

Csütörtök reggel összehívták a kormány vészhelyzetekkel foglalkozó bizottságát az elmúlt napok esőzései okozta helyzetek felmérése érdekében.
Viorica Dăncilă miniszterelnök azt kérte, hogy az esőzések után azonnal kezdjék el a károk felmérését, hogy a kormány intézkedhessen a rászorulók megsegítése és a károk megtérítése érdekében. A hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy ne menjenek olyan folyóvizek, patakok közelébe, ahol áradásokra figyelmeztettek a meteorológusok.

www.agerpres.ro

Címkék: ,