Koronavírus

2021.02.18. 08:47

Az oktatási minisztérium elküldte az illetékes hatóságnak a tanügyi alkalmazottak beoltásához szükséges adatokat

Morges, 2021. január 11. A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be egy asszonynak a svájci Morges kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védõoltások beadását. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron

Forrás: MTI / EPA-KEYSTONE

Fotó: Laurent Gillieron

Az oktatási minisztérium elküldte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottságnak (CNCAV) a tanügyi alkalmazottak beoltásához szükséges adatokat.

Az oktatásban dolgozó személyeket külön erre kialakított oltóközpontokban, mobil oltócsapatok közreműködésével fogják beoltani.

A szaktárca tájékoztatása szerint 44.324 dózis oltóanyagra van szükség az 55 év alatti, 15.622 dózisra pedig az 55 év fölötti személyek beoltásához.

A CNCAV-nek elküldött átirat tartalmazza a szükséges vakcinák számát, megyékre és korcsoportokra lebontva, az iskolai és egyetemi tanárok beoltására kialakítandó oltóközpontok helyszínét és a folyamat felügyeletéért, valamint a kapcsolattartásért felelős személyek listáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában