Országos tiltakozásba kezd csütörtökön a mentőszolgálat szakszervezete

Országos tiltakozásba kezd csütörtökön a mentőszolgálat szakszervezete
A mentőszolgálat országos szakszervezete csütörtök reggeltől országos tiltakozásba kezdett meghatározatlan ideig.


Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a tiltakozás abból áll, hogy minden mentőautóra két A4-es méretű plakátot helyeznek ki “Országos tiltakozás” felirattal. Az alkalmazottak fehér karszalagot fognak viselni ruhájukon a tiltakozás jeléül.

Ezzel párhuzamosan október 11-éig aláírásgyűjtést tartanak, majd az említett napon sztrájkőrséget tartanak a munkaügyi, az egészségügyi és a pénzügyminisztérium székhelyei előtt.

Október 11-én 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a munkaügyi minisztérium előtt fognak tiltakozni, 11 óra 30 perc és 12 óra 30 perc között az egészségügyi minisztérium székhelye előtt, majd felvonulnak Bukarest utcáin.

A tiltakozásokat követően a szakszervezet azt szeretné, ha a három minisztérium vezetője és a kormányfő által kijelölt képviselő találkozna a szakszervezeti képviselőkkel.

A tiltakozások után “egy nagy tüntetés” előkészítésén fognak dolgozni, amelyet minden egészségügyi szövetség támogat majd.

A mentőszolgálat szakszervezete abban reménykedik, hogy párbeszéd útján sikerül megoldást találni, ugyanakkor elmondták, a tiltakozás ideje alatt a munkát nem szüntetik be.

www.agerpres.ro